O mne

23. marca 2018 som upiekol svoj prvý kváskový chlieb a už po ochutnaní prvého kúska som vedel, že chcem sa venovať pečeniu s kváskom. Našťastie som bol na to dobre pripravený, od roku 2008 som pracoval ako PR špecialista a food fotograf, pričom som sa stihol podieľať aj na tvorbe niekoľkých kníh o varení.
Celý rok 2018 som teda skúšal základné recepty a zásoboval som chlebom kamarátov. K veľkej zmene došlo v roku 2019, keď som doviezol kvások Lievito madre z Bologne a moje pekárske experimenty nadobudli úplne inú úroveň.
Prečítal som množstvo odbornej literatúry a po návšteve pekární v Paríži som pochopil, že je na čase urobiť veľkú zmenu. Tak som sa dostal k práci šéf pekára v pekárni Fach Bratislava.

100% kváskové

Dokázali sme veľa skvelých vecí: pekáreň sa stala prvou 100% kváskovou na Slovensku, ponúkli sme hosťom chlieb z Lievito madre, kváskové croissanty a brioche, šišky, rožky a vianočky z Lievito madre a množstvo iných kváskových dobrôt.
Ďalšou kapitolou môjho pekárskeho života bude kniha o kváskovaní a kurzy pečenia.
Dúfam, že pomocou tejto stránky sa naučíte upiecť dokonalý kváskový chlieb.

Veľmi rád sa delím o svoje skúsenosti, a preto ponúkam gastro podnikom, pekárňam a nadšencom kváskového pečenia nasledovné služby:
– poradenstvo pre pekárne ohľadom práce s kváskom (Lievito madre, pšeničný, ražný),
– poradenstvo pri pretváraní sortimentu z droždia na kvások,
– vypracovanie nového sortimentu, receptov a technologických postupov,
– školenia (kváskový chlieb, bagety, rožky, croissanty atď) pre gastro prevádzky, firmy a súkromných záujemcov.

Moje knihy varenia
Taliansko na tanieri
Francúzsko na tanieri

Mykola Nevrev
mykola@lievitomadre.sk